lördag 2 juli 2011

Årliga turen till Smögen och räkmackan

Min väninna Eva och jag har sedan några år tillbaka åkt till Smögen för att njuta av varsin macka med handskalade räkor. Göstas är det första man kommer till och det har blivit till vana att där landar våra räksuktade smaklökar med vidhängande kropp.  Goda räkor
Mackorna innehåller lite sallad, 2 ägghalvor + majonnäs. Och en MASSA räkor. Inget annat onödigt krafs :) Visst ja, såg på fotot att det låg en halv citronskiva och skräpade ovanpå.
Idag var vädret konstigt nog riktigt fint och varmt. Dom senaste åren har det annars regnat och blåst storm. Några paraplyer har jag avverkat pga detta där och slängt i papperskorgarna.
Efter frosseriet blir det promenad efter bryggan inklusive en massa inhopp bland bodarna för lite shopping. Naturligtvis är kameran med för att fota dessa vackra vyer. Smögenbryggan
Efter 4 timmar är det dags och återvända för hemfärd. Lite loppisar på vägen hinns med innan sista stoppet som oxå ingår i våra årliga traditioner.
Världen godaste kanel och vaniljbullar med kaffe intas på stenugnsbageriet. Dom bakar även en massa gott bröd som är värt varenda krona.
Räkmackan :)





Favvodrinken


72 fot letar efter parkering

Svårt och välja. Ja då man lite av varje

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut, blir bara lite avis. Ha en go helg.
Ingegerd

reneesfotoblogg sa...

Inga burkräkor där inte! Gud va smaskigt. Härliga bilder på sjöbodar och annat, typ alkoholhaltiga drycker.