fredag 7 februari 2014

Borta bra men ...........................

Tänk att det redan gått en vecka sedan man plaska runt i detta ljumma hav.
Lilla ön som man kunde ta sig ett par rundor på utan att förta sig :)
Vatten som var badkarsvarmt var så gott för kropp och själ.
Detta sandrev utanför kusten vid Punta Cana, Dominikanska Republiken är nog det häftigaste jag upplevt i badväg.
Vid snorkladet såg man massor av akvariefiskar och andra svarta kusliga firrar.
Dock inga hajar :)
Bara revet under med all växtlighet var ju helt otrolig.





söndag 2 februari 2014

Paradice Island med speedbåt. En liten sandö ca 20 minuter med båt som gick undan. Snorklade bland fina akvariefiskar i alla kulörer och över korallrev. Spännande värre. Ca 2, 5 timmars vistelse på ön som tog typ 2 minuter att gå runt i lugnt tempo! Turen avslutades halsbrytande fart till en litet mangroove träsk. Därefter busstur till en väntande lunch på restaurang mitt i ingenting. Åter på hotellet hanns det med ett dopp i poolen och Caiperinha och en go cigarr. 13 år sedan jag slutade röka och jag kan inte påstå att puffa på cigarren smakade gott. Men är man i cigarr och romlandet så måste man ju prova. Nu återstår bara 3 goa dagar i värmen. Ska bli gott och komma hem. Liiiite ljug kanske :-)

Torsdag och ut på eget äventyr. Taxi beställt tur och retur till Cabarete. Staden ca 40 minuter från vårt hotell. Turen kombineras med sol och bad vid stranden. Lunch och shopping på eftermiddagen innan hemfärd. Härliga stränder och goa mojitos. Köpt några vykort och frimärken på apoteket! Välskötta hundar på stranden som vaktade eller hoppades på matrester. Vid bankomaten behövde man inte heller oroa sig. Där övervakades man av vakt med kpist.

Sol och värme. Underbart efter ett ruggigt kallt Göteborg. Resan gick bra. Flyg till Stockholm och därifrån direkt hit. Många timmar, men vad gör det. Går alldeles utmärkt att sova i en solstol. Bor i ett jätte område med all inklusive. En busslast med svenskar som bara försvann i mängden folk från många olika länder. Årets första eller förra årets sista tomteskumisar fyndades på Arlanda och avnjöts på balkongen med lite vatten. Ja ja lite vatten måste man ju dricka mellan drinkar och öl. Försiktiga lovade vi oxå att vara. Och det är vi ju. Men när någon la beslag på våra handdukar vid hotell poolen första dagen så är ju Börjesson inte sämre. Med risk för att åka fast för handduksstöld så gav vi oss ut på stöld turné själva. Och visst hittade vi en hög med kvarglömda handdukar på stranden. Dagen räddad för inte ville vi betala straffavgift för borttappad handduk. Undras vad straffet kunnat bli om man hade åkt fast. Bra början på semestern :-) Lovar att det inte ska upprepas.